Pikkufocacciat ja kaura-suklaa cookiet,
Hyvät eväät = onnistunut kirppispäivä
Ehdottomasti olen sitä mieltä, että tyhjällä vatsalla ei tule muuta kuin kiukkua ja hammasten kiristystä. Joten erinomaisen kirppispäivän takaa hyvät eväät:) (Ehdotomasti myös hyvä syy herkutella!!) Eiliselle kirpparille leivoin meille eväiksi pikkufocaccioita (kirjoitetaankohan se noin..) ja kaura-suklaa cookieita. Herkkujen ohjeet olen jostakin lehdestä joskus saksinut, veikkaukseni on pirkkalehti:)
(Focaccioiden alla Marimekon siirtolapuutarhalautanen, saatiin näitä ihanuuksia häälahjaksi)
Pikku focacciat
pizzataikina (ohje löytyy vaikkapa täältä)
tuoretta rosmariinia hienonnettuna/kuivattua
250g kirsikkatomatteja
oliiveja, itse käytin vakosipulitäytteisiä, nam..
oliiviöljyä
sormisuolaa
Valmista pizzataikina valitsemasi ohjeen mukaan. Anna taikinan hetki levätä ja pyörittele siitä sen jälkeen kuusi palloa, jotka taputtelet litteiksi ympyröiksi. Kohota liinan alla n 15min.
Halkaise tomaatit. Painele leipäsiin kuopat joihin painat tomaatinpuolikkaat leikkuupinta alaspäin.
Painele leipäsiin muutama oliivi. Voitele leipäset oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle rosmariinia. Paista 225asteessa 13minuuttia. Päälle voit ripotella sormisuolaa tms.
Kaura-Suklaa Cookiet
100g tummaa suklaata
50g cashewpähkinöitä
2dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100g voita
1dl fariinisokeria
1 kananmuna
Rauhi suklaa ja cashewpähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet ja suklaa-cashewpähkinärouhe.
Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Lisää kananmuna ja lopuksi kuivat aineet, sekoita taikina tasaiseksi.
muotoile taikinasta pitkä tanko, josta leikkaat n 1cm paksuisia paloja. Nostele palat pellille ja voit hiukkasen muotoilla keksinmuotoon. Paista 175asteessa keskitasolla n. 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja kovettua pellillä.
Ja sitten vaan herkuttelemaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti