perjantai 6. huhtikuuta 2012

Maapähkinävoi- Appelsiinivohvelit (n. 10kpl)

2 1/3dl sileää maapähkinävoita
1/2dl vaahterasiirappia
1tl appelsiiniaromia (itse puristin puolikkaan appelsiinin mehun)
1 raastettu appelsiinin kuori
1/2dl sokeroimatonta appelsiinimarmeladia
2 1/3dl kaurahiutaleita
3 1/2dl täysjyvävehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
1/4tl merisuolaa
3 1/2dl maitoa (itse laitoin n. 5dl)
öljyä

  1. Yhdistä maapähkinävoi, siirappi, aromi/appelsiinimehu, appelsiininkuori ja marmelaadi suuressa kulhossa
  2. Hämmennä joukkoon kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola
  3. Lisää maitoa kunnes taikina on sopivan paksuista
  4. Paista vohvelit. Maapähkinävoin vuoksi vohvelit ruskistuvat tavallista nopeammin
  5. Jäähdytä vohvelit ritilällä, jolloin niistä tulee rapeita
Ihana pikkuveljeni tuli tänään viettämään pitkäperjantaita meidän kanssa. Tehtiin superhyviä maapähkinä-appelsiinivohveleita! Jäätelö ja mansikat kruunasivat nämä herkut! (Ohje vegaanikeittiön käsikirja,Celine Steen & Joni Marie Newman)

2 kommenttia:

Elina Kristiina kirjoitti...

NAM!! :)

HanNa kirjoitti...

nää oli ihan tosi hyviä, suosittelen:)